INGREDIENTAI:
- šiek tiek agurkų
- 3 valgomieji šaukštai cukraus
- 1 vienetas peletrūno (šakelė)
- 1 vienetas krapų (šakelė)
- 2 vienetai laurų lapų (lapeliai)
- 120 mililitrų acto
- 1 litras vandens
- 1 valgomasis šaukštas druskos
- 10 vienetų kvapiųjų pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Marinato litrui reiks tiek komponentų, kiek nurodyta. Jei konservuosite didesniuose stiklainiuose, atitinkamai reiks ir daugiau skysčio bei prieskonių.
Agurkus nuplaukite, nupjaustykite galiukus. Pamirkykite sūdytame, karštame vandenyje 2-3 minutes. Tuomet nuplaukite šaltu vandeniu, sudėkite į iškaitintus stiklainius. Užpilkite verdantį marinatą iš prieskonių. Stiklainius pridenkite (neužsukite) dangteliais, sustatykite į puodą su vandeniu ir 10-15 min. kaitinkite 90 laipsnių temperatūroje (šiek tiek mažesnėje nei virimo). Tuomet užsukite dangtelius, apverskite stiklainius ir atvėsinkite.
REKLAMA