Sviestą padedame bent 2 val. į šaldymo kamerą. Išsijojame miltus į dubenį, viduryje padarome įdubą ir į ją sutarkuojame sviestą. Viską peiliu sukapojame, kol gaunasi šlapių trupinių masė. Į trupinius sudedame cukrų, grietinę bei druską. Tešlai gerai išminkome ir padedame 1 val. į šaldytuvą. Tuomet tešlą iškočiojame į 5 mm storio blyną ir išspaudžiame apskritus blynelius. Krekerius sudedame į aliejumi pateptą skardą, aptepame kondensuotu pienu ir kepame apie 20 min. 150 laipsnių temperatūroje. Iškeptus paliekame atvėsti ir skanaujame. Skanaus!
Autorius: Ūla
INGREDIENTAI:
50 gramų cukraus
250 gramų kvietinių miltų
7 arbatiniai šaukšteliai grietinėlės
šiek tiek druskos
100 gramų sviesto
3 valgomieji šaukštai kondensuoto pieno
PARUOŠIMO BŪDAS:
Sviestą padedame bent 2 val. į šaldymo kamerą. Išsijojame miltus į dubenį, viduryje padarome įdubą ir į ją sutarkuojame sviestą. Viską peiliu sukapojame, kol gaunasi šlapių trupinių masė. Į trupinius sudedame cukrų, grietinę bei druską. Tešlai gerai išminkome ir padedame 1 val. į šaldytuvą. Tuomet tešlą iškočiojame į 5 mm storio blyną ir išspaudžiame apskritus blynelius. Krekerius sudedame į aliejumi pateptą skardą, aptepame kondensuotu pienu ir kepame apie 20 min. 150 laipsnių temperatūroje. Iškeptus paliekame atvėsti ir skanaujame. Skanaus!