Bananus sutrinti, užpilti pienu, įberti žiupsnelį druskos ir užvirti. Vandenį sumaišyti su cukrumi ir pavirti, kol cukrus ištirps. Apelsino žievelę supjaustyti šiaudeliais, sudėti į cukraus sirupą ir pavirti 5 min. Tada sirupą sumaišyti su bananine mase ir užvirinti. Miltus ištirpinti nedideliame vandens kiekyje ir supilti į sriubą, užvirinti. Sriubą atvėsinti ir valgyti šaltą.
Autorius: Danguolė
INGREDIENTAI:
2/5 vieneto apelsinų (žievelė)
3 vienetai bananų
0.5 stiklinės cukraus
1 valgomasis šaukštas kvietinių miltų
2.5 stiklinės pieno
0.5 stiklinės vandens
šiek tiek druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Bananus sutrinti, užpilti pienu, įberti žiupsnelį druskos ir užvirti. Vandenį sumaišyti su cukrumi ir pavirti, kol cukrus ištirps. Apelsino žievelę supjaustyti šiaudeliais, sudėti į cukraus sirupą ir pavirti 5 min. Tada sirupą sumaišyti su bananine mase ir užvirinti. Miltus ištirpinti nedideliame vandens kiekyje ir supilti į sriubą, užvirinti. Sriubą atvėsinti ir valgyti šaltą.