3. Atskirtus kiaušinių baltymus su cukraus pudras arba cukrumi išplakti iki standžių putų.
4. Dideleme dubenyje su tryniais išsukti margariną, sudėti aguonas, obuolius, riešutus, abrikosus ar slyvas ir manų kruopas su šaukšteliu kepimo miltelių. Galiausiai išplaktus baltymus.
5. Masę supilti į skardą ar gilesnį kepimo indą, išklotą kepimo popieriumi. Kepti 180 laipsnių orkaitėje 40-45 minutes.
6. Dubenyje išmaišyti kakavą su cukrumi, vandeniu ir gabalėliu sviesto. Padaryti vandens vonelę: įstatyti dubenį į didesnį indą su karštu vandeniu. Maišyti kremą, kol ištirps sviestas ir masė taps vientisa. Užpilti glajų ant pyrago arba apipilti atpjautą gabalėlį.
SKANAUS
Autorius: neringa
INGREDIENTAI:
150 gramų aguonų
200 gramų cukraus pudros
125 gramai margarino (Rama)
1 sauja migdolų
300 gramų obuolių
4 vienetai kiaušinių
5 valgomieji šaukštai manų kruopų
1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių
200 gramų vaisių (džiovinti (persikai, slyvos))
PARUOŠIMO BŪDAS:
ŠOKOLADINIAM GLAJUI REIKS:
2 kupini šaukštai kakavos 2 šaukštai cukraus 2 šaukštai vandens 50g. sviesto
1. Viename dubenėlyje verdančiu vandeniu užplikyti aguonas. Kitame džiovintus vaisius ir palikti pusvalandį ar ilgiau.
3. Atskirtus kiaušinių baltymus su cukraus pudras arba cukrumi išplakti iki standžių putų.
4. Dideleme dubenyje su tryniais išsukti margariną, sudėti aguonas, obuolius, riešutus, abrikosus ar slyvas ir manų kruopas su šaukšteliu kepimo miltelių. Galiausiai išplaktus baltymus.
5. Masę supilti į skardą ar gilesnį kepimo indą, išklotą kepimo popieriumi. Kepti 180 laipsnių orkaitėje 40-45 minutes.
6. Dubenyje išmaišyti kakavą su cukrumi, vandeniu ir gabalėliu sviesto. Padaryti vandens vonelę: įstatyti dubenį į didesnį indą su karštu vandeniu. Maišyti kremą, kol ištirps sviestas ir masė taps vientisa. Užpilti glajų ant pyrago arba apipilti atpjautą gabalėlį.