• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • 150 gramų aguonų
  • 200 gramų cukraus pudros
  • 125 gramai margarino (Rama)
  • 1 sauja migdolų
  • 300 gramų obuolių
  • 4 vienetai kiaušinių
  • 5 valgomieji šaukštai manų kruopų
  • 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių
  • 200 gramų vaisių (džiovinti (persikai, slyvos))

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. ŠOKOLADINIAM GLAJUI REIKS:

    2 kupini šaukštai kakavos
    2 šaukštai cukraus
    2 šaukštai vandens
    50g. sviesto

    1. Viename dubenėlyje verdančiu vandeniu užplikyti aguonas. Kitame džiovintus vaisius ir palikti pusvalandį ar ilgiau.

    2. Sutrinti, sumalti riešutus. Sumalti išbrinkusias aguonas. Sutarkuoti obuolius. Išmirkytus vaisius susmulkinti.

    3. Atskirtus kiaušinių baltymus su cukraus pudras arba cukrumi išplakti iki standžių putų.

    4. Dideleme dubenyje su tryniais išsukti margariną, sudėti aguonas, obuolius, riešutus, abrikosus ar slyvas ir manų kruopas su šaukšteliu kepimo miltelių. Galiausiai išplaktus baltymus.

    5. Masę supilti į skardą ar gilesnį kepimo indą, išklotą kepimo popieriumi. Kepti 180 laipsnių orkaitėje 40-45 minutes.

    6. Dubenyje išmaišyti kakavą su cukrumi, vandeniu ir gabalėliu sviesto. Padaryti vandens vonelę: įstatyti dubenį į didesnį indą su karštu vandeniu. Maišyti kremą, kol ištirps sviestas ir masė taps vientisa. Užpilti glajų ant pyrago arba apipilti atpjautą gabalėlį.

    SKANAUS

Autorius: neringa

INGREDIENTAI:

  • 150 gramų aguonų
  • 200 gramų cukraus pudros
  • 125 gramai margarino (Rama)
  • 1 sauja migdolų
  • 300 gramų obuolių
  • 4 vienetai kiaušinių
  • 5 valgomieji šaukštai manų kruopų
  • 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių
  • 200 gramų vaisių (džiovinti (persikai, slyvos))

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. ŠOKOLADINIAM GLAJUI REIKS:

    2 kupini šaukštai kakavos
    2 šaukštai cukraus
    2 šaukštai vandens
    50g. sviesto

    1. Viename dubenėlyje verdančiu vandeniu užplikyti aguonas. Kitame džiovintus vaisius ir palikti pusvalandį ar ilgiau.

    2. Sutrinti, sumalti riešutus. Sumalti išbrinkusias aguonas. Sutarkuoti obuolius. Išmirkytus vaisius susmulkinti.

    3. Atskirtus kiaušinių baltymus su cukraus pudras arba cukrumi išplakti iki standžių putų.

    4. Dideleme dubenyje su tryniais išsukti margariną, sudėti aguonas, obuolius, riešutus, abrikosus ar slyvas ir manų kruopas su šaukšteliu kepimo miltelių. Galiausiai išplaktus baltymus.

    5. Masę supilti į skardą ar gilesnį kepimo indą, išklotą kepimo popieriumi. Kepti 180 laipsnių orkaitėje 40-45 minutes.

    6. Dubenyje išmaišyti kakavą su cukrumi, vandeniu ir gabalėliu sviesto. Padaryti vandens vonelę: įstatyti dubenį į didesnį indą su karštu vandeniu. Maišyti kremą, kol ištirps sviestas ir masė taps vientisa. Užpilti glajų ant pyrago arba apipilti atpjautą gabalėlį.

    SKANAUS

Autorius: neringa

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų