INGREDIENTAI:
- 2 vienetai bulvių
- šiek tiek juodųjų pipirų
- 1 vienetas svogūnų
- šiek tiek svogūnų (laiškai)
- 0.5 valgomojo šaukšto kvietinių miltų
- 1 valgomasis šaukštas pomidorų padažo
- 200 gramų kazlėkų
- šiek tiek druskos
- 2 arbatiniai šaukšteliai sviesto
- 1 valgomasis šaukštas grietinės
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Kazlėkai nulupami, supjaustomi stambiais gabaliukais (mažos kepurėlės paliekamos sveikos) ir verdami pasūdytame vandenyje 6—8 minutes. Kiaurasamtyje nuvarvinus, apkepinami svieste, apibarstomi miltais, užpilami grietine ir gerai išmaišoma. Pridedama pomidorų padažo, prieskonių ir dar kartą išmaišoma. Taip paruošti grybai sudedami į puodą ir troškinami.
Bulvės supjaustomos kubeliais ir kartu su supjaustytu svogūnu apkepinamos svieste, iki pusiau suminkštės. Po to jos sudedamos į grybus, viskas išmaišoma ir kepama orkaitėje 20—30 minučių.
Patiekiant, apibarstoma supjaustytais svogūnų laiškais.
REKLAMA