Kviečiai užpilami vandeniu ir paliekami per naktį arba bent 3-4 valandoms, jei neturite laiko. Kitą dieną kviečiai verdami, kol suminkštėja. Aguonos užpilamos vandeniu ir paliekamos maždaug 3-4 valandoms. Tuomet nupilamas vanduo ir aguonos sumalamos. Razinos užpilamos verdančiu vandeniu, palaikomos apie 10 min. ir nusausinamos. Riešutai pasmulkinami ir keletą minučių pakepinami keptuvėje. Galiausiai visi ingredientai sumaišomi viename dubenyje su medumi. Šis kremas puikiai tinka konditeriniams gaminiams bei prie vaisių, o ingredientai tiesiog neatsiejami nuo kūčių. Skanaus!
Autorius: Kamilė
INGREDIENTAI:
100 gramų aguonų
100 gramų graikinių riešutų
1 valgomasis šaukštas kviečių
2 valgomieji šaukštai medaus
100 gramų razinų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Kviečiai užpilami vandeniu ir paliekami per naktį arba bent 3-4 valandoms, jei neturite laiko. Kitą dieną kviečiai verdami, kol suminkštėja. Aguonos užpilamos vandeniu ir paliekamos maždaug 3-4 valandoms. Tuomet nupilamas vanduo ir aguonos sumalamos. Razinos užpilamos verdančiu vandeniu, palaikomos apie 10 min. ir nusausinamos. Riešutai pasmulkinami ir keletą minučių pakepinami keptuvėje. Galiausiai visi ingredientai sumaišomi viename dubenyje su medumi. Šis kremas puikiai tinka konditeriniams gaminiams bei prie vaisių, o ingredientai tiesiog neatsiejami nuo kūčių. Skanaus!