šiek tiek sausainių (geriausia gaidelis, 4 pakeliai)
100 gramų sviesto
šiek tiek kondensuoto pieno (1 skardinė)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Sausainius supjaustome smulkiais gabaliukais. Tada kitame puode ant viryklės ištirpiname sviestą, kai sviestas ištirps supilame kondensuotą pieną bei suberiame kakavą, bei įdedame cukrų, ir viską gerai išmaišom, paliekame porą min virti kol užvirs. Tada paimame susmulkintus sausainius, juos sudedame į kitą puodą arba formą, ir ant jų supilame gautą užvirintą masę, ir gerai išmaišome. Gauta masė turi būti ne skysta, jei lieka daug skysčių nupilkite, po to tvirtu maišeliu formuojame norimos formos tinginį, ir dedame 3-4valandas į kamerą, kad sustingtų.
Autorius: Raimonda
INGREDIENTAI:
3 valgomieji šaukštai cukraus
4 valgomieji šaukštai kakavos
šiek tiek sausainių (geriausia gaidelis, 4 pakeliai)
100 gramų sviesto
šiek tiek kondensuoto pieno (1 skardinė)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Sausainius supjaustome smulkiais gabaliukais. Tada kitame puode ant viryklės ištirpiname sviestą, kai sviestas ištirps supilame kondensuotą pieną bei suberiame kakavą, bei įdedame cukrų, ir viską gerai išmaišom, paliekame porą min virti kol užvirs. Tada paimame susmulkintus sausainius, juos sudedame į kitą puodą arba formą, ir ant jų supilame gautą užvirintą masę, ir gerai išmaišome. Gauta masė turi būti ne skysta, jei lieka daug skysčių nupilkite, po to tvirtu maišeliu formuojame norimos formos tinginį, ir dedame 3-4valandas į kamerą, kad sustingtų.