1/3 stiklinės džemo (braškių, aviečių arba kitokių uogų)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Viename dubenyje sumaišykite rudąjį cukrų, avižinius dribsnius bei riešutus. Antrame dubenyje sumaišykite sviestą, baltą cukrų, 1 kiaušinį, vanilę, grietinę ir su kepimo milteliais, soda bei druska sumaišytus miltus (gausite vientisą tešlą). Trečiame dubenyje sumaišykite 1 kiaušinį ir uogų džemą. Kepimo skardą patepkite riebalais ir sluoksniais dėkite pusę 2 dubenio masės, pusę 1 dubenio masės, visą 3 dubenio masę, likusią 2 dubenio masę ir galiausiai likusią 1 dubenio masę. Kepkite 180 laipsnių temperatūros orkaitėje apie 40-45 minučių. Mėgaukitės!
Autorius: Airida
INGREDIENTAI:
1 stiklinė cukraus (baltasis)
6 valgomieji šaukštai cukraus (rudasis)
1 arbatinis šaukštelis vanilės
2 vienetai kiaušinių
1 ir 3/5 stiklinės kvietinių miltų
1 arbatinis šaukštelis sodos
0.5 arbatinio šaukštelio druskos
0.5 stiklinės sviesto
1 stiklinė grietinės
2 valgomieji šaukštai riešutų (smulkinti)
1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių
2 valgomieji šaukštai avižinių dribsnių
1/3 stiklinės džemo (braškių, aviečių arba kitokių uogų)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Viename dubenyje sumaišykite rudąjį cukrų, avižinius dribsnius bei riešutus. Antrame dubenyje sumaišykite sviestą, baltą cukrų, 1 kiaušinį, vanilę, grietinę ir su kepimo milteliais, soda bei druska sumaišytus miltus (gausite vientisą tešlą). Trečiame dubenyje sumaišykite 1 kiaušinį ir uogų džemą. Kepimo skardą patepkite riebalais ir sluoksniais dėkite pusę 2 dubenio masės, pusę 1 dubenio masės, visą 3 dubenio masę, likusią 2 dubenio masę ir galiausiai likusią 1 dubenio masę. Kepkite 180 laipsnių temperatūros orkaitėje apie 40-45 minučių. Mėgaukitės!