• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • 1 arbatinis šaukštelis cukraus
  • 250 gramų kvietinių miltų
  • 1 stiklinė pieno
  • 1 valgomasis šaukštas druskos
  • 4 valgomieji šaukštai sviesto (tirpintas)
  • 1 vienetas mielių (sausos, pakelis)

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Labai skanus, tirpstantis ir iš lėkštės, ir burnoje pyragas.
    Nuo stalo dingo taip greit, kad nespėjau nė sužiūrėti.

    Ingridientai (įdarui):
    1 kg. svogūnų;
    400 g. pievagrybių;
    1 poras (~150 g.);
    150 g. fermentinio sūrio;
    1 kiaušinis;
    50g grietinės;
    žiupsnelis maltų pipirų;
    žiupsnelis druskos;

    Ruošimas:
    Sumaišyti miltus su druska ir užpilti pašildyto (tačiau neužvirinto) pieno, įberti mieles ir gerai išminkyti tešlą, kol nebelips prie pirštų. Palikti šiltoje vietoje 20 min. tada perminkyti ir dar 40 min. palaikyti šiltai.

    Svogūnus supjaustyti žiedais (paverkti), supjaustyti porą ir kartu patroškinti svieste apie 10 min. pagardinti druska ir pipirais pagal skonį, įdėti 25 g. grietinės (apie 2 valgomieji šaukštai). Atskirai pakepti pievagrybius supjaustytus griežinėliais taip pat pagardinti druska ir pipirais, įdėti 25 g. grietinės (apie 2 valgomieji šaukštai). Viename inde sumaišyti svogūnus su porais ir pievagrybius. Įdėti plaktą kiaušinį (dėl standumo) ir išmaišyti.

    Tešlą plonai iškočioti ir įkloti į kepimo popieriumi išklotą skardą (popierių patepti sviestu), tešlą kloti taip, kad truputi tešlos liktu užlenkti ant viršaus, sudėti įdarą užlenkti kraštukus ir įdėti į orkaitę įkaitinta iki 200 laipsnių 20 min. , po 10 min kepimo uždėti tarkuotą fermentinį sūrį.

    Skanaus.

Autorius: Simona

INGREDIENTAI:

  • 1 arbatinis šaukštelis cukraus
  • 250 gramų kvietinių miltų
  • 1 stiklinė pieno
  • 1 valgomasis šaukštas druskos
  • 4 valgomieji šaukštai sviesto (tirpintas)
  • 1 vienetas mielių (sausos, pakelis)

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Labai skanus, tirpstantis ir iš lėkštės, ir burnoje pyragas.
    Nuo stalo dingo taip greit, kad nespėjau nė sužiūrėti.

    Ingridientai (įdarui):
    1 kg. svogūnų;
    400 g. pievagrybių;
    1 poras (~150 g.);
    150 g. fermentinio sūrio;
    1 kiaušinis;
    50g grietinės;
    žiupsnelis maltų pipirų;
    žiupsnelis druskos;

    Ruošimas:
    Sumaišyti miltus su druska ir užpilti pašildyto (tačiau neužvirinto) pieno, įberti mieles ir gerai išminkyti tešlą, kol nebelips prie pirštų. Palikti šiltoje vietoje 20 min. tada perminkyti ir dar 40 min. palaikyti šiltai.

    Svogūnus supjaustyti žiedais (paverkti), supjaustyti porą ir kartu patroškinti svieste apie 10 min. pagardinti druska ir pipirais pagal skonį, įdėti 25 g. grietinės (apie 2 valgomieji šaukštai). Atskirai pakepti pievagrybius supjaustytus griežinėliais taip pat pagardinti druska ir pipirais, įdėti 25 g. grietinės (apie 2 valgomieji šaukštai). Viename inde sumaišyti svogūnus su porais ir pievagrybius. Įdėti plaktą kiaušinį (dėl standumo) ir išmaišyti.

    Tešlą plonai iškočioti ir įkloti į kepimo popieriumi išklotą skardą (popierių patepti sviestu), tešlą kloti taip, kad truputi tešlos liktu užlenkti ant viršaus, sudėti įdarą užlenkti kraštukus ir įdėti į orkaitę įkaitinta iki 200 laipsnių 20 min. , po 10 min kepimo uždėti tarkuotą fermentinį sūrį.

    Skanaus.

Autorius: Simona

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų