REKLAMA
REKLAMA
Porcijų skaičius: 3
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Tešla atšildoma, šiek tiek iškočiojama – suformuojama šiek tiek didesnis lapas negu yra kepimo indas. Jis ištepas sviestu. Lapas dedamas į kepimo indą taip, kad butu galima suformuoti kraštus. Galima kepti ant kepimo popieriaus, tada irgi reikia padaryti iš tešlos bortelius, kad įtadas neištekėtų.
- Iš brinzos, grietinės ir tarkuoto sūrio padaromas įdaras. Viskas gerai išmaišoma ir įmušamas kiaušinis, įdedama pipirų. Druskos nereikia, nes sūrumo turėtų užtekti nuo sūrių, tačiau tuo galima įsitikinti paragavus.
- Įdaras padalinamas perpus. Viena dalis išpilama ant tešlos. Tada sudedami šparagai.
- Prieš tai šparagai nuvalomi, jeigu koteliai sumedėję, juos nupjauti. Užvirti vandenį ir jame šparagus 6-8 minutes pavirti. Tada juos išversti į labai šaltą vandenį, kad neprarastų spalvos. Paskui juos sudėti į kepimo indą ant sūrių įdaro. Užpilti likusia įdaro dalimis ir apibarstyti supjaustyto kumpio gabaliukais ir susmulkintu baziliku.
- Kepti iki 190°C temp. įkaitintoje orkaitėje iki pusvalandžio.
Valgyti karštą. Skanu ir atvėsęs pyragas.
Skanaus.
REKLAMA