• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • 2 valgomieji šaukštai cukraus (rudasis)
  • 200 gramų sausainių (kakaviniai ar šokoladiniai)
  • 70 gramų sviesto (tirpintas)

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Kremas:
    750 g mascarponės sūrio;
    100 g rudojo cukraus;
    1 citrinos sulčių ir nutarkuotos žievelės;
    3 kiaušinių.

    Sausainius labai gerai sutriname į trupinius ir sumaišome su cukrumi ir sviestu. Gautą masę dedame į formos dugną ir gerai suspaudžiame, dedame į šaldytuvą kol pagaminsime kremą.

    Kremui gerai išplakame kiaušinių baltymus. Kitame inde labai gerai išlakame sūrį, kiaušinių trynius ir cukrų (apie 10min.) Baigiant plakti sudedame citrinos sultis ir nutarkuotą žievelę. Galiausiai sudedame kiaušinių baltymus ir lengvai išmaišome. Gautą masę pilame ant sausainių ir kepame 180 laipsnių temperatūroje apie 45 min.

    Iškepusį pyragą atvėsiname ir nakčiai dedame į šaldytuvą. Jis turi gerai atvėsti ir sustigti. Iškepes jis būna labai minkštas todėl valgomas tik gerai atšaldytas. Labai skanus.

Autorius: Rita

INGREDIENTAI:

  • 2 valgomieji šaukštai cukraus (rudasis)
  • 200 gramų sausainių (kakaviniai ar šokoladiniai)
  • 70 gramų sviesto (tirpintas)

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Kremas:
    750 g mascarponės sūrio;
    100 g rudojo cukraus;
    1 citrinos sulčių ir nutarkuotos žievelės;
    3 kiaušinių.

    Sausainius labai gerai sutriname į trupinius ir sumaišome su cukrumi ir sviestu. Gautą masę dedame į formos dugną ir gerai suspaudžiame, dedame į šaldytuvą kol pagaminsime kremą.

    Kremui gerai išplakame kiaušinių baltymus. Kitame inde labai gerai išlakame sūrį, kiaušinių trynius ir cukrų (apie 10min.) Baigiant plakti sudedame citrinos sultis ir nutarkuotą žievelę. Galiausiai sudedame kiaušinių baltymus ir lengvai išmaišome. Gautą masę pilame ant sausainių ir kepame 180 laipsnių temperatūroje apie 45 min.

    Iškepusį pyragą atvėsiname ir nakčiai dedame į šaldytuvą. Jis turi gerai atvėsti ir sustigti. Iškepes jis būna labai minkštas todėl valgomas tik gerai atšaldytas. Labai skanus.

Autorius: Rita

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų