Miltus sumaišykite su kepimo milteliais, cukrumi ir druska. Kiaušinius išplakite ir sumaišykite su pertrinta varške ir aliejumi. Į sausus produktus sudėkite kiaušinių plakinį ir išminkykite tešlą. Gerai išminkytą tešlą įtieskite į kepimo formą. Išplakite kiaušinius su cukrumi ir vaniliniu cukrumi. Įmaišykite grietinę. Ant tešlos sudėkite kriaušes ir braškes. Užpilkite viską įdaru. Kepkite apie 35 minutes 180 laipsnių pagal Celsijų orkaitėje.
Autorius: Nijolė
INGREDIENTAI:
100 gramų cukraus (įdarui)
100 gramų cukraus (tešlai)
600 gramų kriaušių (konservuotos)
3 vienetai kiaušinių (įdarui)
2 vienetai kiaušinių (tešlai)
400 gramų kvietinių miltų (tešlai)
250 gramų varškės (tešlai)
300 gramų braškių
šiek tiek druskos (tešlai)
8 valgomieji šaukštai aliejaus (tešlai)
200 gramų grietinės (įdarui)
3 arbatiniai šaukšteliai kepimo miltelių (tešlai)
1 arbatinis šaukštelis vanilinio cukraus (įdarui)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Miltus sumaišykite su kepimo milteliais, cukrumi ir druska. Kiaušinius išplakite ir sumaišykite su pertrinta varške ir aliejumi. Į sausus produktus sudėkite kiaušinių plakinį ir išminkykite tešlą. Gerai išminkytą tešlą įtieskite į kepimo formą. Išplakite kiaušinius su cukrumi ir vaniliniu cukrumi. Įmaišykite grietinę. Ant tešlos sudėkite kriaušes ir braškes. Užpilkite viską įdaru. Kepkite apie 35 minutes 180 laipsnių pagal Celsijų orkaitėje.