Iš miltų, cukraus pudros, trynių, druskos ir sviesto išminkyti tešlą ir valandai padėti į šaldytuvą. Tuomet iškočioti kepimo formos pagrindą. Pagrindą įdėti į sviestu pateptą formą, subadyti šakute ir 20 min. kepti 200 laipsnių orkaitėje, kol gražiai pagels. Paruošti įdarą. Obuolius supjaustyti gabaliukais, suberti razinas, cukrų, vanilinį cukrų ir kelias minutes patroškinti. Paruošti kremą. Visus produktus sudėti į puodą, maišant užvirti ir atvėsinti. Ant iškepto lakšto sudėti obuolių įdarą, ant jo – kremą ir kepti 200 laipsnių orkaitėje 20-30 min., kol viršus gražiai apskrus. Skanaus!
Autorius: Jurgita
INGREDIENTAI:
100 gramų cukraus pudros (pagrindui)
100 gramų cukraus (kremui)
1 kilogramas obuolių (įdarui)
3 vienetai kiaušinių (tryniai, kremui)
2 vienetai kiaušinių (tryniai, pagrindui)
50 gramų kvietinių miltų (kremui)
300 gramų kvietinių miltų (pagrindui)
1.5 stiklinės pieno (kremui)
šiek tiek druskos (pagrindui)
100 gramų sviesto (kremui)
150 gramų sviesto (pagrindui)
50 gramų razinų (įdarui)
1 vienetas vanilinio cukraus (pakeliuose, įdarui)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Iš miltų, cukraus pudros, trynių, druskos ir sviesto išminkyti tešlą ir valandai padėti į šaldytuvą. Tuomet iškočioti kepimo formos pagrindą. Pagrindą įdėti į sviestu pateptą formą, subadyti šakute ir 20 min. kepti 200 laipsnių orkaitėje, kol gražiai pagels. Paruošti įdarą. Obuolius supjaustyti gabaliukais, suberti razinas, cukrų, vanilinį cukrų ir kelias minutes patroškinti. Paruošti kremą. Visus produktus sudėti į puodą, maišant užvirti ir atvėsinti. Ant iškepto lakšto sudėti obuolių įdarą, ant jo – kremą ir kepti 200 laipsnių orkaitėje 20-30 min., kol viršus gražiai apskrus. Skanaus!