• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • 150 gramų cukraus
  • 50 gramų cukraus (tešlai)
  • 50 gramų margarino (tešlai)
  • 1 vienetas kiaušinių (tešlai)
  • 500 gramų kvietinių miltų (tešlai)
  • 0.5 stiklinės pieno
  • 250 gramų pieno (tešlai)
  • 500 gramų varškės
  • 5 gramai druskos (tešlai)
  • 20 gramų mielių (tešlai)
  • 1 arbatinis šaukštelis vanilinio cukraus

Paruošimo laikas: Apie 5 min.

INGREDIENTAI:

  • 150 gramų cukraus
  • 50 gramų cukraus (tešlai)
  • 50 gramų margarino (tešlai)
  • 1 vienetas kiaušinių (tešlai)
  • 500 gramų kvietinių miltų (tešlai)
  • 0.5 stiklinės pieno
  • 250 gramų pieno (tešlai)
  • 500 gramų varškės
  • 5 gramai druskos (tešlai)
  • 20 gramų mielių (tešlai)
  • 1 arbatinis šaukštelis vanilinio cukraus

Paruošimo laikas: Apie 5 min.

REKLAMA

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Visų pirma pasidaryti mielinę tešlą. Pasišildyti pieną, kad būtų kūno temperatūros, ištirpinti mieles. Atskirame dubenyje išsiplakti kiaušinį su cukrumi, druska, įdėti ištirpintą margariną. Viską išplakus, sudėti pieną su mielėmis, dar kartą išmaišyti. Tuomet pamažu pilti miltus ir minkyti tešlą. Ją uždengus padėti šiltai kilti apie 30 min. Kol tešla kyla, pasigaminame įdarą. Visus ingredientus sumaišyti blenderiu (pienas naudojamas tam, kad varškė nebūtų per daug sunki, jei naudojama liesa varškė- pieno gali ir neprireikti.). Pakilus tešlai, ją padaliname pusiau. Vieną dalį iškočiojame gan apvaliai ir klojame į skardą, kitą tešlą išsikočiojame pailga juosta, ant jos sudedame aguonų, ir tada juosta susukame ir apdedame tvirtai pyrago kraštus, kad priliptų prie pado (maždaug kas 5 cm įkerpame žirklėmis). Ant viršaus dar galima uždėti tos pačios tešlos juostelių, į tarpelius įdėti razinų. Kepti apie 45 min. 170 laipsnių pagal Celsijų orkaitėje. SKANAUS :)

Autorius: Rūta

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų