1 valgomasis šaukštas sviesto (ištirpintas ir atvėsintas)
1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių
1 ir 1/4 stiklinės rikotos (smulkintas)
šiek tiek uogų (Jūsų mėgstamos)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Viename dubenyje šluotele sumaišomi miltai, kepimo milteliai ir druska. Dideliame dubenyje suplakami kiaušinių tryniai, sviestas, vanilės ekstraktas, rikota sūris ir pienas iki vientisos. Į gautą masė įmaišomas miltų mišinys. Vidutiniame dubenyje iki standžių putų suplakami kiaušinių baltymai, suberiamas cukrus ir viskas išplakama iki putų. Baltymų putėsiai įmaišomi į tešlą. Įkaitinama keptuvė su aliejumi ir joje iškepami blyneliai. Dar šilti blyneliai patiekiami su klevų sirupu ir mėgstamomis uogomis. Skanaus.
Autorius: Agnė
INGREDIENTAI:
1 valgomasis šaukštas cukraus
1 arbatinis šaukštelis vanilės (ekstraktas)
4 vienetai kiaušinių
1 stiklinė kvietinių miltų
3/4 stiklinės pieno
šiek tiek sirupo (klevų)
1/4 arbatinio šaukštelio druskos
šiek tiek aliejaus ((kepimui))
1 valgomasis šaukštas sviesto (ištirpintas ir atvėsintas)
1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių
1 ir 1/4 stiklinės rikotos (smulkintas)
šiek tiek uogų (Jūsų mėgstamos)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Viename dubenyje šluotele sumaišomi miltai, kepimo milteliai ir druska. Dideliame dubenyje suplakami kiaušinių tryniai, sviestas, vanilės ekstraktas, rikota sūris ir pienas iki vientisos. Į gautą masė įmaišomas miltų mišinys. Vidutiniame dubenyje iki standžių putų suplakami kiaušinių baltymai, suberiamas cukrus ir viskas išplakama iki putų. Baltymų putėsiai įmaišomi į tešlą. Įkaitinama keptuvė su aliejumi ir joje iškepami blyneliai. Dar šilti blyneliai patiekiami su klevų sirupu ir mėgstamomis uogomis. Skanaus.