Pagal šį receptą pagaminti varškėčiai gaunasi purūs ir, be abejo, labai skanūs. Miltų kiekis tešloje priklauso nuo naudojamos varškės drėgnumo, jei varškė labai drėgna, tuomet reikės daugiau miltų. Mano varškė buvo pakankamai sausa. Kuo storiau iškočiosite tešlą, tuo storesni bus blyneliai, bet iškočioti 1-1,5 cm storio tešlą yra gana optimalus variantas. Varškėčius galite pasiruošti iš vakaro, laikyti šaldytuve ir kepti sekančią dieną. Receptas iš mano blogo: www.lithuanianintheusa.com
REKLAMA
REKLAMA
INGREDIENTAI:
- 400 gramų varškės
- 190 gramų miltai
- 2 vienetai kiaušinių
- 4 valgomieji šaukštai cukraus
- 1 arbatinis šaukštelis vanilinio cukraus (arba vanilės ekstrakto)
- 1 arbatinis šaukštelis druskos
- 1 arbatinis šaukštelis citrinų sultys (arba grietinės)
- 2/3 arbatinio šaukštelio kepimo soda
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
Porcijų skaičius: 4
REKLAMA