INGREDIENTAI:
- 1.5 valgomojo šaukšto cukraus
- 100 mililitrų mėlinių
- 1 vienetas kiaušinių
- 100 mililitrų kvietinių miltų
- 0.5 arbatinio šaukštelio sodos
- 1/4 arbatinio šaukštelio druskos
- šiek tiek aliejaus (kepimui)
- 2 valgomieji šaukštai sviesto
- 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių
- 150 gramų pasukų
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Sumaišyti miltus, kepimo miltelius, soda, druską, cukrų. Įmaišyti kiaušinį, pasukas, sviestą. Viską suplakti virtuviniu kombainu.
Į įkaitinta keptuvę įpilti aliejaus. Pilti blynų tešla(vienoj keptuvėje išeina kepti apie 2 blynus. Vienam blynui reikia apie trijų v.š. tešlos) ją gausiai apibarstyti mėlynėmis. Kai ant tešlos viršaus atsiras burbuliukų apversti ir truputi pakepti, kol gražiai apskrus.
Autorius: http://fdiscover.blogspot.com