Pupelės užpilamos vandeniu ir paliekamos nakčiai išbrinkti. Išbrinkusios pupelės užpilamos sultiniu (galima užpilti vandeniu, o į puodą įmesti kiaulienos/jautienos/vištienos kaulą su mėsa), užvirinamos ir paverdamos apie 20 min. Paskui sudedamos susmulkintos bulvės, morka, svogūnas ir verdama toliau apie pusvalandį. Pabaigoje pagardinama supjaustytais žalumynais, druska ir pipirais. Skanaus.
Autorius: Rosita
INGREDIENTAI:
2 vienetai bulvių
šiek tiek juodųjų pipirų
šiek tiek mairūnų
1 vienetas morkų
šiek tiek petražolių
1 stiklinė pupelių
1 vienetas svogūnų
šiek tiek druskos
6 stiklinės sultinio (mėsos)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Pupelės užpilamos vandeniu ir paliekamos nakčiai išbrinkti. Išbrinkusios pupelės užpilamos sultiniu (galima užpilti vandeniu, o į puodą įmesti kiaulienos/jautienos/vištienos kaulą su mėsa), užvirinamos ir paverdamos apie 20 min. Paskui sudedamos susmulkintos bulvės, morka, svogūnas ir verdama toliau apie pusvalandį. Pabaigoje pagardinama supjaustytais žalumynais, druska ir pipirais. Skanaus.