INGREDIENTAI:
- 0.5 arbatinio šaukštelio juodųjų pipirų (malti)
- 150 gramų pupelių
- 6 vienetai svogūnų
- 0.5 litro vandens
- 1 arbatinis šaukštelis druskos
- 6 valgomieji šaukštai aliejaus
- 0.5 arbatinio šaukštelio čili pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Pupelės per naktį pamirkomos, o kitą dieną išverdamos. Nuoviras nupilamas į kitą indą. Svogūnai supjaustomi žiedais ir truputį apkepinami aliejuje. Vėliau jie gausiai pasūdomi ir apibarstomi juodaisiais bei čili pipirais. Į ugniai atsparaus stiklo indą pasluoksniui sudedamos pupelės ir apkepinti svogūnai. Viršutinis sluoksnis turi būti pupelių. Viskas apipilama aliejumi ir pupelių nuoviru. Kepama vidutinio karštumo orkaitėje 20 min. Pupelės paduodamos tame pačiame inde, kuriame kepė.
REKLAMA