• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • 6 valgomieji šaukštai cukraus
  • 1 vienetas česnakų
  • šiek tiek juodųjų pipirų (malti)
  • 3 vienetai laurų lapų (lapas)
  • 4 kilogramai pomidorų pastos
  • 2 vienetai svogūnų
  • 0.5 stiklinės acto
  • 3 valgomieji šaukštai druskos

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Pomidorus apipilame verdančiu vandeniu, palaikome keletą minučių ir nulupame skurelę. Nuluptus pomidorus sutriname iki vientisos masės (galima su blenderiu arba tiesiog mėsmale sumalti), pomidorų masė užkaičiama ir verdama ant lėtos ugnies dešimt minučių, tada įberiami pipirai ir lauro lapai. Svogūnus ir česnaką irgi sutriname iki vientisos masės ir supilame į puodą, tuomet sudedame visus likusius ingridientus. Užvirus masei nuolat pamaišydami verdame, kol pradeda tirštėti. Tada supilame į pasterizuotus stiklainius ir uždarome dezinfekuotais dangteliais. Labai tinka prie įvairių patiekalų (mėsos, žuvies, bulvių), bei įvairių sriubų pagardinimui ir net gaminant alkoholinį gėrimą "Kruvinoji Merė" :) Kaip ir kiekvieną, taip ir šį receptą galima paįvairinti, pvz. įdėti tarkuotų cukinijų ar obuolių ir pan.

Autorius: Viktorija

INGREDIENTAI:

  • 6 valgomieji šaukštai cukraus
  • 1 vienetas česnakų
  • šiek tiek juodųjų pipirų (malti)
  • 3 vienetai laurų lapų (lapas)
  • 4 kilogramai pomidorų pastos
  • 2 vienetai svogūnų
  • 0.5 stiklinės acto
  • 3 valgomieji šaukštai druskos

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Pomidorus apipilame verdančiu vandeniu, palaikome keletą minučių ir nulupame skurelę. Nuluptus pomidorus sutriname iki vientisos masės (galima su blenderiu arba tiesiog mėsmale sumalti), pomidorų masė užkaičiama ir verdama ant lėtos ugnies dešimt minučių, tada įberiami pipirai ir lauro lapai. Svogūnus ir česnaką irgi sutriname iki vientisos masės ir supilame į puodą, tuomet sudedame visus likusius ingridientus. Užvirus masei nuolat pamaišydami verdame, kol pradeda tirštėti. Tada supilame į pasterizuotus stiklainius ir uždarome dezinfekuotais dangteliais. Labai tinka prie įvairių patiekalų (mėsos, žuvies, bulvių), bei įvairių sriubų pagardinimui ir net gaminant alkoholinį gėrimą "Kruvinoji Merė" :) Kaip ir kiekvieną, taip ir šį receptą galima paįvairinti, pvz. įdėti tarkuotų cukinijų ar obuolių ir pan.

Autorius: Viktorija

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų