• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Visi pyragai pagaminti citrusinių vaisių pagrindu yra nuostabiai skanūs ir garantuoja puikią nuotaiką. Jeigu norisi saldumo, miltus galima pakeisti 2 indeliais kondensuoto pieno - tokiu atveju išeis ne tešla, o kremas. Taip pat šis pyragas puikiai tiks prie arbatos ar kavos puodelio.

REKLAMA
REKLAMA

INGREDIENTAI:

  • 2 stiklinės sausainių
  • 1.5 stiklinės pistacijų
  • 300 gramų kvietinių miltų
  • 1 stiklinė žaliųjų citrinų sulčių
  • 150 gramų sviesto (tirpinto)
  • 4 vienetai kiaušinių trynių
  • 2 valgomieji šaukštai žaliųjų citrinų (tarkuotos žievelės)
  • Pabarstymui:
  • 2 valgomieji šaukštai cukraus pudros
  • 2 valgomieji šaukštai žaliųjų citrinų (tarkuotos žievelės)

Paruošimo laikas: Apie 1 val.

REKLAMA

Porcijų skaičius: 10

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Sutrupinti sausainius ir išlukštenti pistacijas. Išmaišyti su žaliųjų citrinų žievelėmis ir lydytu sviestu.
  2. Trupinių ir pistacijų masę suberti į kepimo formą išteptą sviestu. Stiklinės dugnu suspausti pagrindą, suformuoti kraštelius. Pašauti į iki 175 C laipsnių įkaitintą orkaitę 10 minučių, tada ištraukti ir palikti atvėsti.
  3. Dubenyje elektriniu plakikliu išplakti kiaušinių trynius. Supilti žaliųjų citrinų sultis. Dar kartą išplakti. Viską su maišyti su miltais. Tuomet šią masę supilti ant pistacijų ir trupinių pagrindo, paviršių sulyginti mentele. Pašauti į orkaitę kepti dar 20 minučių. Palikti visiškai atvėsti.
  4. Supjaustyti pyragą kvadratėliais, pabarstyti cukraus pudra ir nutarkuota žaliųjų citrinų žievele.

Autorius: Dorianas

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų