Pistacijas sumalti į smulkius grūdelius. Pistacijų grūdelius sumaišyti su cukrumi ir grietinėle. Užkaisti ant vidutinės ugnies ir virti tol, kol ištirps cukrus. Nukėlus nuo ugnies šiek tiek ataušinti. Į šiek tiek šiltą pistacijų masę dėti trynius po vieną pastoviai maišant. Užkaisti masę ant silpnos ugnies ir kaitinti, kol masė bus karšta, bet neužvirinti. Gatavą pistacijų kremą perspausti per sietelį ir sudėti į desertinius indelius. Uždengti plėvele ir pastatyti į šaldytuvą 2 valandoms. Patiekti šaltą, papuošti plakta grietinėle ir nesmulkintomis pistacijomis.
Autorius: Marija
INGREDIENTAI:
50 gramų cukraus
75 gramai pistacijų
3 vienetai kiaušinių (tryniai)
200 mililitrų grietinėlės (35%)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Pistacijas sumalti į smulkius grūdelius. Pistacijų grūdelius sumaišyti su cukrumi ir grietinėle. Užkaisti ant vidutinės ugnies ir virti tol, kol ištirps cukrus. Nukėlus nuo ugnies šiek tiek ataušinti. Į šiek tiek šiltą pistacijų masę dėti trynius po vieną pastoviai maišant. Užkaisti masę ant silpnos ugnies ir kaitinti, kol masė bus karšta, bet neužvirinti. Gatavą pistacijų kremą perspausti per sietelį ir sudėti į desertinius indelius. Uždengti plėvele ir pastatyti į šaldytuvą 2 valandoms. Patiekti šaltą, papuošti plakta grietinėle ir nesmulkintomis pistacijomis.