INGREDIENTAI:
- šiek tiek juodųjų pipirų
- 1 vienetas laurų lapų (lapelis)
- 1 vienetas svogūnų
- šiek tiek šalavijų (lapeliai)
- 1 valgomasis šaukštas taukų (riebalų)
- 1 kilogramas jautienos
- 1 stiklinė acto
- 1 stiklinė raudonojo vyno
- šiek tiek druskos
- 5 valgomieji šaukštai aliejaus
- 3 vienetai kadagio uogų
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Vynas su actu užvirinami, sudedami prieskoniai ir atšaldoma. Šaltu marinatu apipilama paruošta mėsa ir 24 valandas laikoma šaltai. Išėmus iš marinato, mėsa apšluostoma, įtrinama aliejaus, druskos, pipirų ir sutrintų šalavijų lapelių mišiniu. Po to apkepama įkaitintame aliejuje. Mėsa perdedama į keptuvą, įdedama taukų ir uždengus kepama, palaistant likusiu marinatu. Iškepusi mėsa atvėsinama ir supjaustoma. Patiekiama su marinuotomis daržovėmis arba šviežių daržovių salotomis.
REKLAMA