Džiūvėsėlius užpilti pienu. Svogūną ir obuolį supjaustyti kubeliais. Keptuvėje įkaitinti aliejų, nuimti nuo ugnies, suberti karį ir išmaišyti, tada vėl ant ugnies, sudėti svogūnus ir apkepti iki geltonumo. Sudėti obuolius, šiek tiek patroškinti. Pakepintą mišinį supilti į džiūvėsius su pienu, išmaišyti. Pakepinti faršą kartu su prieskoninėmis žolelėmis, druska ir citrinos sultimis. Pakepintą faršą sudėti į džiūvėsių-svogūnų-obuolių masę. Šią masę sudėti į riebalais išteptą formą, užpilti pieno-kiaušinių užpilu ir pašauti į 175 laipsnių orkaitę 50 min. Patiekti su salotomis, virtomis bulvėmis ir raugintais kopūstais. Kas mėgsta aštriau, įberti į faršo patiekalą pipirų.
Autorius: Aliona
INGREDIENTAI:
2 arbatiniai šaukšteliai čiobrelių
2 valgomieji šaukštai peletrūno
2 vienetai laurų lapų (užpilui)
50 mililitrų migdolų (pasmulkinti)
1 vienetas obuolių
1 vienetas svogūnų
400 gramų jautienos faršo
2 vienetai kiaušinių (užpilui)
2 valgomieji šaukštai alyvuogių aliejaus
50 mililitrų džiūvesėlių
100 mililitrų pieno
300 mililitrų pieno (užpilui)
1.5 arbatinio šaukštelio druskos
2 valgomieji šaukštai kario
PARUOŠIMO BŪDAS:
Džiūvėsėlius užpilti pienu. Svogūną ir obuolį supjaustyti kubeliais. Keptuvėje įkaitinti aliejų, nuimti nuo ugnies, suberti karį ir išmaišyti, tada vėl ant ugnies, sudėti svogūnus ir apkepti iki geltonumo. Sudėti obuolius, šiek tiek patroškinti. Pakepintą mišinį supilti į džiūvėsius su pienu, išmaišyti. Pakepinti faršą kartu su prieskoninėmis žolelėmis, druska ir citrinos sultimis. Pakepintą faršą sudėti į džiūvėsių-svogūnų-obuolių masę. Šią masę sudėti į riebalais išteptą formą, užpilti pieno-kiaušinių užpilu ir pašauti į 175 laipsnių orkaitę 50 min. Patiekti su salotomis, virtomis bulvėmis ir raugintais kopūstais. Kas mėgsta aštriau, įberti į faršo patiekalą pipirų.