1 sauja saldainių (šokoladiniai arba šokoladiniai dribsniai)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Jei uogos šaldytos, pirmiausia jas atitirpinkite. Uogas sutrinkite ir sumaišykite su jogurtu(masę dar galite pertrinti blenderiu). Želatiną sumaišykite su šiltu vandeniu ir palikite, kad išbrinktų. Išbrinkusią želatiną įmaišykite į jogurto bei uogų masę, įmaišykite cukraus pudrą ir maišant pakaitinkite apie 7 min. Obuolį perpjaukite pusiau, išimkite sėklalizdžius, išskobkite didžiąją dalį minkštimo ir vidų apšlakstyti šviežiomis citrinų sultimis. Sudėkite į obuolio puseles jogurto bei uogų masę, susmaigstykite šokoladinius dribsnius (arba saldainius) ir padėkite į šaldymo kamerą, kad viskas gerai sustingtų. Sušalus supjaustykite skiltelėmis ir patiekite. Skanaus!
Autorius: Laura
INGREDIENTAI:
0.5 stiklinės aviečių (šaldytos/šviežios)
6 valgomieji šaukštai cukraus pudros
1 vienetas obuolių (žali, dideli)
200 gramų jogurto (natūralus)
2.5 valgomojo šaukšto vandens
0.5 stiklinės braškių (šaldytos/šviežios)
1 vienetas želatinos (pakelis)
1 sauja saldainių (šokoladiniai arba šokoladiniai dribsniai)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Jei uogos šaldytos, pirmiausia jas atitirpinkite. Uogas sutrinkite ir sumaišykite su jogurtu(masę dar galite pertrinti blenderiu). Želatiną sumaišykite su šiltu vandeniu ir palikite, kad išbrinktų. Išbrinkusią želatiną įmaišykite į jogurto bei uogų masę, įmaišykite cukraus pudrą ir maišant pakaitinkite apie 7 min. Obuolį perpjaukite pusiau, išimkite sėklalizdžius, išskobkite didžiąją dalį minkštimo ir vidų apšlakstyti šviežiomis citrinų sultimis. Sudėkite į obuolio puseles jogurto bei uogų masę, susmaigstykite šokoladinius dribsnius (arba saldainius) ir padėkite į šaldymo kamerą, kad viskas gerai sustingtų. Sušalus supjaustykite skiltelėmis ir patiekite. Skanaus!