Želatiną užpyliau šiltu vandeniu ir palikau išbrinkti. Rabarbarų kotus nulupau ir apviriau pasaldintame vandenyje. Išvirtus rabarbarus sutryniau kartu su braškių uogiene. Į vieną dubenį sudėjau grietinėlę, varškę, cukrų, vanilinį cukrų ir su braškių uogiene sutrintus rabarbarus. Viską sutryniau iki vientisos masės ir sumaišiau su išbrinkusia želatina. Gautą masę supyliau į formeles ir padėjau šaltai, kad sustingtų. Sušalusį desertą išėmiau iš formelių, papuošiau braške (iš uogienės) ir patiekiau. Skanaus!
Autorius: Nijolė
INGREDIENTAI:
6 valgomieji šaukštai cukraus
2 vienetai rabarbarų (kotai)
150 mililitrų grietinėlės
200 gramų varškės
30 gramų želatinos
3 valgomieji šaukštai uogienės (braškių)
1 arbatinis šaukštelis vanilinio cukraus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Želatiną užpyliau šiltu vandeniu ir palikau išbrinkti. Rabarbarų kotus nulupau ir apviriau pasaldintame vandenyje. Išvirtus rabarbarus sutryniau kartu su braškių uogiene. Į vieną dubenį sudėjau grietinėlę, varškę, cukrų, vanilinį cukrų ir su braškių uogiene sutrintus rabarbarus. Viską sutryniau iki vientisos masės ir sumaišiau su išbrinkusia želatina. Gautą masę supyliau į formeles ir padėjau šaltai, kad sustingtų. Sušalusį desertą išėmiau iš formelių, papuošiau braške (iš uogienės) ir patiekiau. Skanaus!