INGREDIENTAI:
- 12 vienetų juodųjų pipirų
- 2 vienetai laurų lapų (lapeliai)
- šiek tiek petražolių
- 4 vienetai svogūnų
- 1 kilogramas menkių
- 2 stiklinės pieno
- šiek tiek druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Išvalyta menkė perpjaunama išilgai pusiau, išėmus kaulus, supjaustoma ir sudedama į puodą. Užpylus šaltu vandeniu, 2 kartus užvirinama, kiekvieną kartą po užvirimo vanduo nupilamas ir užpilamas kitas. Paskutinį kartą nupylus vandenį, žuvis apibarstoma prieskoniais, supjaustytomis prieskoninėmis daržovėmis, užpilama karštu pienu ir baigiama virti.
Menkė tiekiama pašildytame pusdubenyje, užpilta trupučiu sultinio, kuriame virė, papuošta petražolėmis.
REKLAMA