Į šiltą vandenį (40° C) įmaišome mieles, miltus, druską ir aliejų. Išminkome tešlą. Paliekame 1 valandai, kad pakiltų. Po to išminkome ir vėl kildiname. Tešlą kildinti reikia bent 2 kartus. Iškočioti iki plono apvalaus blyno. Į puodą supilame pomidorų sultis, sudedame smulkintus konservuotus pomidorus be odelių, aliejų, sutrintą česnaką, baziliką (džiovintą ar smulkintą šviežią) ir troškiname 7-10 min. vis pamaišant. Šiuo atvėsusiu padažu ištepame picos padą. Tuomet ant pado dedame griežinėliais supjaustytą sūrį ir pomidorus. Kepame 250° C laipsnių orkaitėje 7 minutes. Po to temperatūrą sumažiname iki 200° C laipsnių ir kepame dar 10-15 minučių. Iškepusią picą apdedame bazilikų lapeliais.
Autorius: Vaida
INGREDIENTAI:
1 sauja bazilikų (lapai, įdarui)
šiek tiek bazilikų (padažui)
2 česnakų (padažui)
šiek tiek juodųjų pipirų (padažui)
1 vienetas pomidorų pastos (įdarui)
100 gramų pomidorų pastos (konservuoti, padažui)
125 gramai kvietinių miltų (tešlai)
5 mililitrai alyvuogių aliejaus (padažui)
10 mililitrų alyvuogių aliejaus (tešlai)
50 gramų pomidorų sulčių (padažui)
75 mililitrai vandens (tešlai)
šiek tiek druskos (padažui)
šiek tiek druskos (tešlai)
2 gramai mielių (greito veikimo, tešlai)
120 gramų mocarelos sūrio (įdarui)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Į šiltą vandenį (40° C) įmaišome mieles, miltus, druską ir aliejų. Išminkome tešlą. Paliekame 1 valandai, kad pakiltų. Po to išminkome ir vėl kildiname. Tešlą kildinti reikia bent 2 kartus. Iškočioti iki plono apvalaus blyno. Į puodą supilame pomidorų sultis, sudedame smulkintus konservuotus pomidorus be odelių, aliejų, sutrintą česnaką, baziliką (džiovintą ar smulkintą šviežią) ir troškiname 7-10 min. vis pamaišant. Šiuo atvėsusiu padažu ištepame picos padą. Tuomet ant pado dedame griežinėliais supjaustytą sūrį ir pomidorus. Kepame 250° C laipsnių orkaitėje 7 minutes. Po to temperatūrą sumažiname iki 200° C laipsnių ir kepame dar 10-15 minučių. Iškepusią picą apdedame bazilikų lapeliais.