REKLAMA
REKLAMA
Porcijų skaičius: 4
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Jautieną supjaustyti nedideliais gabaliukais, svogūnus supjaustyti. Lašinukus- taip pat nedideliais gabaliukais. Jeigu turime medinių iešmelių, mėsą suverti pakaitomis su plonais lašinukų gabaliukais ir talpinti į lėkštę. Jei neturime iešmelių, ir nereikia, kuo puikiausiai tą galima atlikti lygiai pakaitomis sluoksniuojant dubenėlyje. Ant susluoksniuotos mėsos barstome svogūnus, druskos,prieskonių, palaistome trupučiu vyno acto ir per naktį laikome šaldytuve.
- Kitą rytą ar dieną į puodą pilti aliejaus, paskrudinti 2-3 smulkiai pjaustytus svogūnus (galima dėti ir tarkuotų morkų). Mėsą gerai išspausti, dėti į puodą, pilti vandens tiek, kad apsemtų, ir apie pusvalandį troškinti ant lengvos ugnies. Palaipsniui berti prieskonius - druską, lauro lapelius, pipirus, rozmarinus (jie būtini), dėti džiovintas slyvas.
- Palaipsniui pilti raudoną vyną, dėti pomidorų padažą. Patiekalą troškinti ant labai mažos ugnies lengvai maišant, kol padažas sutirštėja. Jei reikia, galima pilti verdančio vandens truputį.
- Paskutinis etapas - bulvių kroketų ruošimas. Iš vakaro išvirti bulves. Bulves sugrūsti, įmušti kiaušinį, berti miltų truputį(tiek, kad tešlą būtų galima minkyti), berti druskos, įdėti sviesto. Gerai išminkyti, daryti lazdeles ir jas pjaustyti. Kroketus virti sūdytame vandenyje apie 15 min. Ir - dėti į lėkštę mėsą, kroketus, apipilti padažu ir skanaus:)))
Neturint laiko kroketams ruošti, tinka skanauti ir su ryžiais bei virtomis bulvėmis.
REKLAMA