Tešla minkoma tol, kol pasidaro kieta, t.y. maždaug 1 val., kad kočiojant nereikėtų barstyti miltų. Vėliau tešla kočiojama labai plonai, bei supjaustoma norimos formos lapeliais. Visus glaistui skirtus produktus sumaišyti ir užvirti. Padarytus lapelius įdėti į indą su karštu aliejumi ir virti, kol apskrus. Išvirtus lapelius mirkyti medaus glaiste ir apibarstyti aguonomis. Iš lapelių lėkštėje formuoti piramidę. Skanaus!
Autorius: Gerda
INGREDIENTAI:
šiek tiek aguonų (papuošimui)
1 stiklinė cukraus (glaistui)
1 stiklinė medaus (glaistui)
3 vienetai kiaušinių (tešlai)
12 valgomųjų šaukštų kvietinių miltų (tešlai)
0.5 stiklinės vandens (glaistui)
2 stiklinės aliejaus (virimui)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Tešla minkoma tol, kol pasidaro kieta, t.y. maždaug 1 val., kad kočiojant nereikėtų barstyti miltų. Vėliau tešla kočiojama labai plonai, bei supjaustoma norimos formos lapeliais. Visus glaistui skirtus produktus sumaišyti ir užvirti. Padarytus lapelius įdėti į indą su karštu aliejumi ir virti, kol apskrus. Išvirtus lapelius mirkyti medaus glaiste ir apibarstyti aguonomis. Iš lapelių lėkštėje formuoti piramidę. Skanaus!