Paneng - tai tradicinis Tailando virtuvės patiekalas. Pirmą kartą jis buvo paminėtas Mom Somchin Rachanupraphan knygoje "Tamra Kap Khao" 1890 metais. Nors tradiciškai yra naudojama kiauliena, tačiau galima rinktis kokią tik norite mėsą, net tofu ar krevetes. Šiam patiekalui išskirtinį skonį suteikia specialūs prieskoniai, kurių galima drąsiai berti visą pakelį - jie nėra labai aštrūs. Net ir visas pakelis suteiks tik švelnų aštrumą. Prie šio patiekalo taip pat tinka ir ryžiai.
REKLAMA
REKLAMA
INGREDIENTAI:
- 500 gramų vištiena
- 400 mililitrų kokosų pieno (18% )
- 3 vienetai bulvių (nedidelės)
- 1 vienetas morkų
- 1 pakelis prieskonių (Naudojau "Paneng Red Curry")
- 1 žiupsnelis druskos
- 3 valgomieji šaukštai alyvuogių aliejaus (kepimui)
- 1 pundelis kalendrų (lapeliai, patiekiant)
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
REKLAMA
Porcijų skaičius: 4
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Mėsą supjaustyti juostelėmis arba kubeliais. Nuskusti morką ir bulves. Supjaustyti morkas, bulves ir papriką kubeliais.
- Į įkaitintą keptuvę įpilti aliejaus ir gerai įkaitinti, sudėti mėsą ir apkepti. Tuomet suberti prieskonių mišinį ir dar pakepti.
- Perkelti mėsą į puodą. Sudėti morkas, paprikas ir bulves. Supilti kokosų pieną ir užvirti. Uždengti puodą dangčiu, sumažinti ugnį ir palikti troškintis 20 min.
- Patiekalą patiekti karštą ir papuoštą kalendrų lapeliais. Galima pagardinti žaliųjų citrinų sultimis.
REKLAMA