Plikytos tešlos gaminimas: Puode užvirinamas vanduo su druska, sudedamas margarinas, verdama nuolat maišant kol jis ištirpsta. Tada suberiami miltai ir plakama plakikliu kol tešla atlimpa nuo puodo sienelių. Puodas nuimamas nuo ugnies, įstatomas į šaltą vandenį ir nuolat plakant paeiliui mušami kiaušiniai (jei įmušus kiaušinį palauksite 1 – 2 min. nenustojant plakti, tešla bus puresnė). Iš tešlos ant sviestiniu popieriumi išklotos skardos su šaukštu arba konditeriniu švirkštu ar maišeliu formuojami eklerai. Kepti iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 20 – 30 min. kol dailiai parunda. DĖMESIO: pirmąsias 20min, neatidarykite orkaitės, antraip eklerai sukris.
Paruoškite kremą: Sūrelius, kondensuotą pieną ir sviestą išsukite iki vientisos masės. Pyragėlių viršų nupjaukite arba įpjaukite šoną ir į vidų įkrėskite kremo, uždėkite viršūnėlę. Apibarstykite milteliniu cukrumi ir. . . gardžiuokitės ! Tiks ir išrankiausiam svečiui pavaišinti ir šeimynai pasmaguriauti. Išeina maždaug 55 vidutinio dydžio eklerai.
Autorius: Roberta
INGREDIENTAI:
125 gramai margarino
1 stiklinė kvietinių miltų
1 stiklinė vandens
šiek tiek druskos
6 vienetai kiaulpienių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Plikytos tešlos gaminimas: Puode užvirinamas vanduo su druska, sudedamas margarinas, verdama nuolat maišant kol jis ištirpsta. Tada suberiami miltai ir plakama plakikliu kol tešla atlimpa nuo puodo sienelių. Puodas nuimamas nuo ugnies, įstatomas į šaltą vandenį ir nuolat plakant paeiliui mušami kiaušiniai (jei įmušus kiaušinį palauksite 1 – 2 min. nenustojant plakti, tešla bus puresnė). Iš tešlos ant sviestiniu popieriumi išklotos skardos su šaukštu arba konditeriniu švirkštu ar maišeliu formuojami eklerai. Kepti iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 20 – 30 min. kol dailiai parunda. DĖMESIO: pirmąsias 20min, neatidarykite orkaitės, antraip eklerai sukris.
Paruoškite kremą: Sūrelius, kondensuotą pieną ir sviestą išsukite iki vientisos masės. Pyragėlių viršų nupjaukite arba įpjaukite šoną ir į vidų įkrėskite kremo, uždėkite viršūnėlę. Apibarstykite milteliniu cukrumi ir. . . gardžiuokitės ! Tiks ir išrankiausiam svečiui pavaišinti ir šeimynai pasmaguriauti. Išeina maždaug 55 vidutinio dydžio eklerai.