• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • 1 valgomasis šaukštas bazilikų (smulkintas)
  • 1 česnakų
  • šiek tiek juodųjų pipirų (šviežiai malti)
  • 1 valgomasis šaukštas krapų (smulkinti)
  • 6 vienetai kiaušinių
  • 4 valgomieji šaukštai alyvuogių aliejaus
  • 700 gramų voveraičių (šviežios/šaldytos)
  • šiek tiek druskos
  • 60 gramų sviesto
  • 1 valgomasis šaukštas raudonėlių (smulkinti)

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Grybus nuvalykite, nuplaukite ir nusausinkite.
    Supjaustykite česnaką labai plonais griežinėliais.
    Keptuvėje įkaitinkite 30 g sviesto bei 2 šaukštus aliejaus, šiek tiek pakepinkite česnaką, suberkite grybus ir pakepinkite ant stiprios ugnies apie 3–4 min.
    Po to pabarstykite druska, puse smulkiai sukapotų žalumynų ir dar kepinkite maždaug 5 min.
    Suberkite likusius žalumynus, apšlakstykite citrinos sultimis ir nuimkite nuo ugnies.
    Į ugniai atsparų indą ar formą supilkite ištirpintą likusį sviestą, aliejų ir jame tolygiai paskleiskite grybus.
    Nestoru sluoksniu užpilkite gerai išplaktais kiaušiniais ir šiek tiek maišydami pakaitinkite ant nestiprios ugnies, kol kiaušinių plakinys pradės tirštėti, po to maždaug 3 min. įdėkite į 230 laipsnių temperatūros orkaitę.
    Iškepus supjaustykite nedideliais rombais ir patiekite.
    Skanaus!

Autorius: Nastiušha

INGREDIENTAI:

  • 1 valgomasis šaukštas bazilikų (smulkintas)
  • 1 česnakų
  • šiek tiek juodųjų pipirų (šviežiai malti)
  • 1 valgomasis šaukštas krapų (smulkinti)
  • 6 vienetai kiaušinių
  • 4 valgomieji šaukštai alyvuogių aliejaus
  • 700 gramų voveraičių (šviežios/šaldytos)
  • šiek tiek druskos
  • 60 gramų sviesto
  • 1 valgomasis šaukštas raudonėlių (smulkinti)

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Grybus nuvalykite, nuplaukite ir nusausinkite.
    Supjaustykite česnaką labai plonais griežinėliais.
    Keptuvėje įkaitinkite 30 g sviesto bei 2 šaukštus aliejaus, šiek tiek pakepinkite česnaką, suberkite grybus ir pakepinkite ant stiprios ugnies apie 3–4 min.
    Po to pabarstykite druska, puse smulkiai sukapotų žalumynų ir dar kepinkite maždaug 5 min.
    Suberkite likusius žalumynus, apšlakstykite citrinos sultimis ir nuimkite nuo ugnies.
    Į ugniai atsparų indą ar formą supilkite ištirpintą likusį sviestą, aliejų ir jame tolygiai paskleiskite grybus.
    Nestoru sluoksniu užpilkite gerai išplaktais kiaušiniais ir šiek tiek maišydami pakaitinkite ant nestiprios ugnies, kol kiaušinių plakinys pradės tirštėti, po to maždaug 3 min. įdėkite į 230 laipsnių temperatūros orkaitę.
    Iškepus supjaustykite nedideliais rombais ir patiekite.
    Skanaus!

Autorius: Nastiušha

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų