INGREDIENTAI:
- 4 valgomieji šaukštai cukraus
- 300 gramų moliūgų
- 3 vienetai obuolių
- 15 gramų slyvų (džiovintos)
- 2 vienetai kiaušinių
- 2 valgomieji šaukštai džiūvesėlių
- 3 valgomieji šaukštai manų kruopų
- 2 valgomieji šaukštai sviesto
- 2 valgomieji šaukštai razinų
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Moliūgas smulkiai supjaustomas ir iššutinamas mažame kiekyje vandens. Baigiant šutinti, suberiami supjaustyti obuoliai, slyvos be kauliukų, pusė cukraus (receptūroje nurodyto kiekio). Viskas šutinama, kol visai suminkštėja. Į karštą masę suberiamos manų kruopos ir maišant virinamos (ant garų, kad neprisviltų). Sutirštėjusi masė ataušinama, į ją sudedami su cukrumi išsukti kiaušinių tryniai, suberiamos razinos, per 2 kartus sukrečiami išplakti kiaušinių baltymai. Masė sukrečiama į formą ir kepama orkaitėje ant garų.
REKLAMA