Sausainius sutrupiname, chalvą sutarkuojame (jeigu bus labai šviežia, tai ir šakute eis sutrinti). Viską labai gerai išmaišome su grietine. Indą, į kurį dėsime pyragą, išklojame maistine plėvele. Visą masę sudedame į formą, pabarstome aguonomis, užklojame taip pat plėvele ir šiek tiek delnais paspaudžiame, kad gerai sukibtų ir būtų tinkama forma, ir padedame į šaldytuvą nakčiai. Skanaus :)
Autorius: Raminta
INGREDIENTAI:
1 valgomasis šaukštas aguonų
300 gramų sausainių
300 gramų grietinės
180 gramų chalvos (riešutinė)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Sausainius sutrupiname, chalvą sutarkuojame (jeigu bus labai šviežia, tai ir šakute eis sutrinti). Viską labai gerai išmaišome su grietine. Indą, į kurį dėsime pyragą, išklojame maistine plėvele. Visą masę sudedame į formą, pabarstome aguonomis, užklojame taip pat plėvele ir šiek tiek delnais paspaudžiame, kad gerai sukibtų ir būtų tinkama forma, ir padedame į šaldytuvą nakčiai. Skanaus :)