P. S.Čia pateiktos dvigubos normos, nes kepiau du tortus, vieną svečiams, kitą namiškiams. Šviesiam ir rudam biskvitui į du skirtingus dubenis įmušti po 4 kiaušinius ir kiekviename dubenyje išsukti su 2 stiklinėmis cukraus, kol cukrus ištirpsta. Tuomet sudėti į dubenis po 2 stiklines miltų, 2 stiklines grietinės ir po 0,5 šaukštelio sodos. Į rudajam biskvitui skirtą dubenį dar įdėti kakavos. Viską gerai išmaišyti. Tada pasigamintą šviesią ir rudą tešlą supilti į atskiras riebalais išteptas kepimo formas ir kepti apie 30 min. 180 laipsnių temperatūros orkaitėje, kol biskvitai gražiai paruduos ir iškils. Iškepti biskvitai išimami iš orkaitės ir atvėsinami, nes, jei tepama ant dar šiltų, leidžiasi pertepimas. Kai atvėsta abu biskvitai perpjaunami horizantaliai per pusę. Pertepimui 3 stiklinės grietinės, 2 stiklinės cukraus, 2 šaukštai želatinos, citrinos rūgštis (ant šaukštelio galo) ir uogos sudedami į puodą ir kaitinami ant silpnos ugnies (neleidžiant užvirti), kol ištirps želatina. Nukėlus nuo ugnies, padedama kuo vėsesnėje vietoje (arba galima vėsinti šaltame vandenyje), kad atauštų, truputį apstingtų ir pertepant biskvitus nebėgtų. Torto viršaus aptepimui į puodą sudedamas sviestas ir ištirpinamas virš silpnos ugnies. Tuomet suberiamos 2 stiklinės cukraus, kakava, citrinos rūgštis (ant šaukštelio galo) ir kaitinant maišoma. Kai masė pasidaro vienalytė – nukeliame. Glazūrai cukraus pudra gerai ištrinama su kiaušinio baltymu. Norint pagaminti žalius lapelius dar reikės žalių maistinių dažų. Kai viskas paruošta pertepame biskvitus pasigamintu pertepimu. Tada dar netepame viršaus, o aptepame gražiai, užpildant torto šonų nelygumus margarinu. Tuomet iš sutrupinto tos pačios tešlos pyrago (man jo liko, nes kepiau didelį kiekį) gražiai apdedame, paspausdami trupiniais. Galiausiai tepame viršų ir iš glazūros pirštais formuojame norimus ornamentus (gėles, lapelius ir pan.). Su konditeriniu švirkštu papuošiame glazūra torto viršų. Kadangi ėmiau dvigubą kiekį ingredientų tai išėjo du tortai – apvalus ir keturkampis, kurį puošiau tik trupiniais. Skanaus!!!
Autorius: Roberta
INGREDIENTAI:
šiek tiek cukraus pudros
8 stiklinės cukraus
šiek tiek kakavos
1 stiklinė krakmolo
8 vienetai kiaušinių (+ 1 baltymas)
4 stiklinės kvietinių miltų
1 arbatinis šaukštelis sodos
šiek tiek braškių (trintos, šviožios/šaldytos)
1/5 arbatinio šaukštelio citrinos rūgšties
400 gramų sviesto
7 stiklinės grietinės
2 valgomieji šaukštai želatinos
PARUOŠIMO BŪDAS:
P. S.Čia pateiktos dvigubos normos, nes kepiau du tortus, vieną svečiams, kitą namiškiams. Šviesiam ir rudam biskvitui į du skirtingus dubenis įmušti po 4 kiaušinius ir kiekviename dubenyje išsukti su 2 stiklinėmis cukraus, kol cukrus ištirpsta. Tuomet sudėti į dubenis po 2 stiklines miltų, 2 stiklines grietinės ir po 0,5 šaukštelio sodos. Į rudajam biskvitui skirtą dubenį dar įdėti kakavos. Viską gerai išmaišyti. Tada pasigamintą šviesią ir rudą tešlą supilti į atskiras riebalais išteptas kepimo formas ir kepti apie 30 min. 180 laipsnių temperatūros orkaitėje, kol biskvitai gražiai paruduos ir iškils. Iškepti biskvitai išimami iš orkaitės ir atvėsinami, nes, jei tepama ant dar šiltų, leidžiasi pertepimas. Kai atvėsta abu biskvitai perpjaunami horizantaliai per pusę. Pertepimui 3 stiklinės grietinės, 2 stiklinės cukraus, 2 šaukštai želatinos, citrinos rūgštis (ant šaukštelio galo) ir uogos sudedami į puodą ir kaitinami ant silpnos ugnies (neleidžiant užvirti), kol ištirps želatina. Nukėlus nuo ugnies, padedama kuo vėsesnėje vietoje (arba galima vėsinti šaltame vandenyje), kad atauštų, truputį apstingtų ir pertepant biskvitus nebėgtų. Torto viršaus aptepimui į puodą sudedamas sviestas ir ištirpinamas virš silpnos ugnies. Tuomet suberiamos 2 stiklinės cukraus, kakava, citrinos rūgštis (ant šaukštelio galo) ir kaitinant maišoma. Kai masė pasidaro vienalytė – nukeliame. Glazūrai cukraus pudra gerai ištrinama su kiaušinio baltymu. Norint pagaminti žalius lapelius dar reikės žalių maistinių dažų. Kai viskas paruošta pertepame biskvitus pasigamintu pertepimu. Tada dar netepame viršaus, o aptepame gražiai, užpildant torto šonų nelygumus margarinu. Tuomet iš sutrupinto tos pačios tešlos pyrago (man jo liko, nes kepiau didelį kiekį) gražiai apdedame, paspausdami trupiniais. Galiausiai tepame viršų ir iš glazūros pirštais formuojame norimus ornamentus (gėles, lapelius ir pan.). Su konditeriniu švirkštu papuošiame glazūra torto viršų. Kadangi ėmiau dvigubą kiekį ingredientų tai išėjo du tortai – apvalus ir keturkampis, kurį puošiau tik trupiniais. Skanaus!!!