Bulves nuskutame ir sutarkuojame. Lašinukus bei svogūną susmulkiname, pakepiname ir įmaišome į bulvių tarkius. Pabarstome druska, maltais juodaisiais pipirais ir išmaišome. Kiaulės žarnas gerai išplauname, šiek tiek įtriname druska ir kiekvieną prikešame bulvių masės. Pilnų žarnų prikimšti negalima, nes kepdamos sutrūkinės. Įdaras turėtų užimti kiek daugiau nei pusę žarnos ertmės. Prikimštų žarnų galus užsiuvame siūlu, arba tiesiog susmeigiame mediniu dantų krapštuku. Kepame 180 C laipsnių orkaitėje, skardą prieš sudedant vėdarus patepę aliejumi bei įpylę šiek tiek vandens (kepimo metu retkaršiais palaistyti šiais riebalais). Vėdarams orkaitėje pakepus bent 10 min, gerai subadome dantų krapštuku, kad neišsproginėtų bulvių įdaras. Vėdarai iškepę tada, kai gražiai paruduoja paviršius. Skaniausia tiekti su grietinės - spirgučių - pievagrybių padažu.
Autorius: Inesa
INGREDIENTAI:
2 kilogramai bulvių
šiek tiek juodųjų pipirų
2 vienetai svogūnų
300 gramų kiaulės lašinių
5 vienetai kiaulienos žarnų
šiek tiek druskos
šiek tiek aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Bulves nuskutame ir sutarkuojame. Lašinukus bei svogūną susmulkiname, pakepiname ir įmaišome į bulvių tarkius. Pabarstome druska, maltais juodaisiais pipirais ir išmaišome. Kiaulės žarnas gerai išplauname, šiek tiek įtriname druska ir kiekvieną prikešame bulvių masės. Pilnų žarnų prikimšti negalima, nes kepdamos sutrūkinės. Įdaras turėtų užimti kiek daugiau nei pusę žarnos ertmės. Prikimštų žarnų galus užsiuvame siūlu, arba tiesiog susmeigiame mediniu dantų krapštuku. Kepame 180 C laipsnių orkaitėje, skardą prieš sudedant vėdarus patepę aliejumi bei įpylę šiek tiek vandens (kepimo metu retkaršiais palaistyti šiais riebalais). Vėdarams orkaitėje pakepus bent 10 min, gerai subadome dantų krapštuku, kad neišsproginėtų bulvių įdaras. Vėdarai iškepę tada, kai gražiai paruduoja paviršius. Skaniausia tiekti su grietinės - spirgučių - pievagrybių padažu.