REKLAMA
REKLAMA
Porcijų skaičius: 18
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Morkas sutarkuoti smulkia trintuve, sumaišyti su paprastu ir vaniliniu cukrumi ir sudėti į puodą. Kurį laiką palikti, kol morkos išleis sultis.
- 300 g sausainių blenderio pagalba susmulkinti į trupinius. Likusius 100 g sulaužyti mažais gabaliukais. Riešutus smulkiai sukapoti (labai tinka ir migdolai).
- Atsiradus morkų sultims, uždengti puodą ir virti 20 min., retkarčiais pamaišant, kol tol, kol morkos suminkštės. Į virimo pabaigą įdėti sviesto ir visus prieskonius, gerai išmaišyti ir išjungti ugnį. (Jei kažkurių prieskonių nemėgstate - nenaudokite).
- Dubenėlyje sumaišyti sumaltus ir sulaužytus sausainius, riešutus ir po truputį dalimis sudėti morkų masę ir išmaišyti. Tinginio tešla turi būti vientisa, tiršta ir lipni. Morkinio tinginio masę susukti į maistinę plėvelę ir padėti į šaldytuvą keletui valandų. Skanaus!
P.S. Kad tinginys gražiau atrodytų, prieš vyniodami jo masę į maistinę plėvelę, pabarstykite ant jos sezamo arba kokoso drožlių.
REKLAMA