Ištirpinkite sviestą. Sutarkuokite geltonąją nuplauto bei nusausinto apelsino žievelės dalį, paskui apelsiną perpjaukite per pusę ir išspauskite sultis. Išsukite kiaušinius su cukrumi bei vaniliniu cukrumi ir supilkite drungną sviestą. Išmaišykite sausus ingredientus, sudėkite tarkuotą apelsino žievelę, supilkite sultis ir viską gerai išmaišykite. Kepkite 200 laipsnių temperatūroje apie 12-15 minučių. Ataušinkite ant grotelių. Glaistui 1 šaukštą apelsinų sulčių sumaišykite su cukraus pudra ir gauta mase apliekite keksiukus. Ant viršaus pabarstykite pabarstukų. Skanaus.
Autorius: Monika
INGREDIENTAI:
1 vienetas apelsinų
100 gramų cukraus pudros
100 gramų cukraus
2 vienetai kiaušinių
300 gramų kvietinių miltų
1 valgomasis šaukštas apelsinų sulčių
100 gramų sviesto
1.5 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių
1 arbatinis šaukštelis vanilinio cukraus
šiek tiek pabarstukų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Ištirpinkite sviestą. Sutarkuokite geltonąją nuplauto bei nusausinto apelsino žievelės dalį, paskui apelsiną perpjaukite per pusę ir išspauskite sultis. Išsukite kiaušinius su cukrumi bei vaniliniu cukrumi ir supilkite drungną sviestą. Išmaišykite sausus ingredientus, sudėkite tarkuotą apelsino žievelę, supilkite sultis ir viską gerai išmaišykite. Kepkite 200 laipsnių temperatūroje apie 12-15 minučių. Ataušinkite ant grotelių. Glaistui 1 šaukštą apelsinų sulčių sumaišykite su cukraus pudra ir gauta mase apliekite keksiukus. Ant viršaus pabarstykite pabarstukų. Skanaus.