Moliūgus supjaustome kubeliais, morkas - griežinėliais. Svogūną pakepiname 5 minutes ir kartu su moliūgu ir morka sudedame į puodą. Užpilame vandeniu ir verdame apie 15-20 min, kol suminkštėja. Įmaišome prieskonius. Pakepiname česnaką, sudedame į sriubą. Supilame grietinėlę ir sutriname su trintuvu. Labai skani sriuba-tyrelė.
Autorius: Monika
INGREDIENTAI:
2 česnakų
šiek tiek juodųjų pipirų
600 gramų moliūgų (minkštimas)
300 gramų morkų
šiek tiek muskato
1 vienetas svogūnų
1 litras vandens
150 mililitrų grietinėlės (15-33 proc.)
šiek tiek druskos
2 valgomieji šaukštai aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Moliūgus supjaustome kubeliais, morkas - griežinėliais. Svogūną pakepiname 5 minutes ir kartu su moliūgu ir morka sudedame į puodą. Užpilame vandeniu ir verdame apie 15-20 min, kol suminkštėja. Įmaišome prieskonius. Pakepiname česnaką, sudedame į sriubą. Supilame grietinėlę ir sutriname su trintuvu. Labai skani sriuba-tyrelė.