INGREDIENTAI:
- šiek tiek juodųjų pipirų
- 1 stiklinė moliūgų (tyrė)
- šiek tiek muskato
- šiek tiek šalavijų
- 1.5 stiklinės kvietinių miltų
- šiek tiek parmezano sūrio (tarkuotas)
- šiek tiek druskos
- šiek tiek sviesto
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Moliūgų piurė sumaišyti su prieskoniais, maišant po truputį pilti miltus, kol gausime minkomą tešlą. Tešla neturi būti kieta (man gavosi gana lipni, nors sudėjau 2 puodelius miltų). Uždengti ir dėti 15 minučių į šaldytuvą. Paskui miltuotomis rankomis atsignybti nedidelį gabalėlį tešlos, suformuoti rutuliuką ir įspausti duobutę (ar šakute paspausti). Suformuotus virtinukus dėti į pasūdytą verdantį vandenį, kai iškils pavirti 2-3 minutes ir išgriebti.
Sviestą ištirpiname keptuvėje, sudėti šalavijo lapus, suversti virtinukus ir trumpai apkepti. Sudėti į lėkštę ir pabarstyti sūriu.
Autorius: http://forelle.blogas.lt