2 vienetai kiaušinių (atskirti tryniai nuo baltymų)
3 vienetai batono (riekės)
2 valgomieji šaukštai vandens (šaltas)
šiek tiek druskos
šiek tiek aliejaus (kepimui)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Svogūną nulupti ir stambiai supjaustyti. Duoną pamirkyti vandenyje ir nuspausti. Duoną, svogūną ir petrožoles virtuvinio kombaino ar smulkintuvo pagalba sutrinti į vientisą masę. Sudėti faršą ir dar patrinti smulkintuvo ar virtuvinio kombaino pagalba, tačiau neilgai, kad nepasidarytų košė (galima viską padaryti ir su mėsmale). Faršą sudėti į indą, įdėti druskos pagal skonį, pipirų, garstyčių ir trynius. Maišyti iki vientisos masės. Jei reikia, įpilti šalto vandens. Atskirtus baltymus išplakti, putos neturi būti labai tvirtos. Pusę baltymų atsargiai sumaišyti su faršu. Tada atsargiai įmaišyti likusius baltymus. Drėgnomis rankomis formuoti kotletus ir kepti įkaitintuose riebaluose iš abiejų pusių.
Autorius: justelez
INGREDIENTAI:
1/4 arbatinio šaukštelio juodųjų pipirų
2 valgomieji šaukštai petražolių (smulkintos)
1 arbatinis šaukštelis garstyčių (sausos)
1 vienetas svogūnų
500 gramų kiaulės faršo
2 vienetai kiaušinių (atskirti tryniai nuo baltymų)
3 vienetai batono (riekės)
2 valgomieji šaukštai vandens (šaltas)
šiek tiek druskos
šiek tiek aliejaus (kepimui)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Svogūną nulupti ir stambiai supjaustyti. Duoną pamirkyti vandenyje ir nuspausti. Duoną, svogūną ir petrožoles virtuvinio kombaino ar smulkintuvo pagalba sutrinti į vientisą masę. Sudėti faršą ir dar patrinti smulkintuvo ar virtuvinio kombaino pagalba, tačiau neilgai, kad nepasidarytų košė (galima viską padaryti ir su mėsmale). Faršą sudėti į indą, įdėti druskos pagal skonį, pipirų, garstyčių ir trynius. Maišyti iki vientisos masės. Jei reikia, įpilti šalto vandens. Atskirtus baltymus išplakti, putos neturi būti labai tvirtos. Pusę baltymų atsargiai sumaišyti su faršu. Tada atsargiai įmaišyti likusius baltymus. Drėgnomis rankomis formuoti kotletus ir kepti įkaitintuose riebaluose iš abiejų pusių.