Daug kas galvoja, jog įžymieji macarons sukurti Prancūzijoje, bet tai netiesa. Jų kilmės šalis yra Italija. Jau nuo VIII a. Italijos vienuolynuose jie buvo kepami. Prancūzai jų receptą gavo iš Katerinos de Mediči Renesanso laikotarpiu. Taip prancūzai juos pamėgo ir ėmė gaminti. Tad ir gaminami jie dvejais būdais: itališkas ir prancūziškas. Nors galima sujungti ir abu metodus. O šitame recepte naudojau prancūzišką būdą. Ir šitas dangiškas saldumynas reikalauja gana daug kantrybės ir laiko. Tačiau verta pasistengti.
REKLAMA
REKLAMA
INGREDIENTAI:
- Tešlai:
- 90 gramų maltų migdolų (migdolų miltai)
- 175 gramai cukraus pudros
- 3 vienetai kiaušinių baltymų
- 45 gramai cukraus
- 4 lašai maistiniai dažai (naudojau raudonus)
- Kremui:
- 150 gramų maskarponės sūrio
- 80 gramų cukraus pudros
- 60 gramų sviesto (minkštas)
- 2 valgomieji šaukštai abrikosų džemo
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
REKLAMA
Porcijų skaičius: 40
PARUOŠIMO BŪDAS:
- 175 g cukraus pudros sumalti kartu su migdolų miltais ir nusijoti.
- Baltymus suplakti iki minkštų putų. Toliau plakant, įmaišyti dažus ir dalimis suberti cukrų. Suplakti viską iki kietų putų.
- Atsargiai, maišant mentele, dalimis suberti migdolų ir miltelinio cukraus mišinį. Paruošta tešla turi lengvai nuslysti nuo mentelės. Sukrėsti ją į konditerinį maišelį lygiu antgaliu.
- Ant kepimo popieriumi išklotos skardos (ar specialios lentutės) išspausti 2-3 cm skersmens tešlos kamuolėlius, paliekant tarp jų 5 cm tarpelius. 20-30 min. padžiovinti ruošinukus.
- Kepti iki 150 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 14-16 min.
- Kremui minkštą sviestą suplakti su sūriu iki purios masės. Įmaišyti cukraus pudrą bei džemą ir dar kartą išplakti.
- Tepti po pusę šaukštelio kremo ant ataušusių sausainių ir sulipdyti juos po du.
REKLAMA