Iš tešlai skirtų produktų suminkome mielinę tešlą ir du kartus pakildiname. Tešlą daliname į 6-8 dalis. Imame po gabalėlį tešlos, iškočiojame ir dedame įdarą, gerai ažspaudome kraštus ir dedame į formą.Taip darome su visais tešlos gabalėliais. Įdarus galima pasirinkti kokius tik norima.Pvz. su varške, džemu, aguonomis. Viską sudėjus, dedame šiltai ir leidžiame pyragui pakilti. Pakilus, dedame į 180 laipsnių temp. orkaitę ir kepame apie40-45 min. Iškepusį pyragą pabarstome cukraus pudra. Skanaus.
Autorius: Rita
INGREDIENTAI:
5 valgomieji šaukštai cukraus
1 vienetas kiaušinių
500 gramų kvietinių miltų
250 mililitrų pieno
5 valgomieji šaukštai aliejaus
40 gramų mielių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Įdarui: aguonų; obuolių košės; vyšnių džemo.
Iš tešlai skirtų produktų suminkome mielinę tešlą ir du kartus pakildiname. Tešlą daliname į 6-8 dalis. Imame po gabalėlį tešlos, iškočiojame ir dedame įdarą, gerai ažspaudome kraštus ir dedame į formą.Taip darome su visais tešlos gabalėliais. Įdarus galima pasirinkti kokius tik norima.Pvz. su varške, džemu, aguonomis. Viską sudėjus, dedame šiltai ir leidžiame pyragui pakilti. Pakilus, dedame į 180 laipsnių temp. orkaitę ir kepame apie40-45 min. Iškepusį pyragą pabarstome cukraus pudra. Skanaus.