Pieną atskiesti 1/3 stiklinės šilto vandens,jame išleisti mieles, sudėti nuo baltymų atskirtus trynius, įberti cukraus, druskos ir išmaišyti. Nuolat maišant, kad nesusidarytų gumuliukų, po truputį suberti miltus. Sudėti standžiai išplaktus baltymus, atsargiai išmaišyti ir palikti 1 val ,kad tešla pakiltų. Lietinius kepti šiek tiek aliejumi išteptoje keptuvėje. Galite blynelius valgyti su braškių ar kokia kita uogiene ir grietine. Skanaus :)
Autorius: Justė
INGREDIENTAI:
1 arbatinis šaukštelis cukraus
4 vienetai kiaušinių
150 gramų kvietinių miltų
1 stiklinė pieno
šiek tiek druskos
3 valgomieji šaukštai aliejaus
10 gramų mielių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Pieną atskiesti 1/3 stiklinės šilto vandens,jame išleisti mieles, sudėti nuo baltymų atskirtus trynius, įberti cukraus, druskos ir išmaišyti. Nuolat maišant, kad nesusidarytų gumuliukų, po truputį suberti miltus. Sudėti standžiai išplaktus baltymus, atsargiai išmaišyti ir palikti 1 val ,kad tešla pakiltų. Lietinius kepti šiek tiek aliejumi išteptoje keptuvėje. Galite blynelius valgyti su braškių ar kokia kita uogiene ir grietine. Skanaus :)