Mielės ištirpinamos su trupučių cukraus ir šiltu pienu. Paliekama pastovėti.
Kiaušinius išplakame su likusiu cukrumi, supilame aliejų ir išmaišome. Supilame mielių mišinį ir pamažu beriame miltus. Pilame degtinės. Gerai išmaišome. Paliekame padvigubėti šiltoje vietoje.
Kai tešla padvigubėja, tešlą perminkome ir padaliname į gabaliukus. Kiekvieną gabaliuką iškočiojame, dedame uogienės, sulipdome ir paliekame kelioms minutėms pakilti.
Verdame įkaitintame aliejuje, kol gražiai paruduoja iš abiejų pusių. Apibarstome cukraus pudra.
Autorius: Jazmina
INGREDIENTAI:
šiek tiek cukraus pudros
1/4 stiklinės cukraus
1 vienetas kiaušinių
3 vienetai kiaušinių (tryniai)
500 gramų kvietinių miltų
1 stiklinė pieno (šiltas)
2 valgomieji šaukštai degtinės
1/4 stiklinės aliejaus
7 gramai mielių (šviežios)
šiek tiek uogienės
PARUOŠIMO BŪDAS:
Virimui: 1 litras aliejaus
Mielės ištirpinamos su trupučių cukraus ir šiltu pienu. Paliekama pastovėti.
Kiaušinius išplakame su likusiu cukrumi, supilame aliejų ir išmaišome. Supilame mielių mišinį ir pamažu beriame miltus. Pilame degtinės. Gerai išmaišome. Paliekame padvigubėti šiltoje vietoje.
Kai tešla padvigubėja, tešlą perminkome ir padaliname į gabaliukus. Kiekvieną gabaliuką iškočiojame, dedame uogienės, sulipdome ir paliekame kelioms minutėms pakilti.
Verdame įkaitintame aliejuje, kol gražiai paruduoja iš abiejų pusių. Apibarstome cukraus pudra.