Labai minkštos,kvapnios...greit pasidaro ir taip pat greit jų nelieka....iškeptas ir atvėsusias sudėjau į dėžutę, joje minkštos išliko 3 dienas...
Į drungną grietinėlės ir vandens mišinį supilame cukrų ir mieles, maišant ištirpiname. Sumaišome miltus, sezamų sėklas ir druską. Palengva supilame vandens ir grietinėlės mišinį. Išminkome ir paliekame šiltai pakilti apie 1 val. Iš pakilusios tešlos suformuojame apvalius kamuoliukus, dedame į skardą išklotą kepimo popieriumi, paspaudžiame šiek tiek ir kepame 180-190 karštumo orkaitėje ~10-15 min. Į bandeles gražu įmaišyti ir juodų sezamo sėklų,aš jų neturėjau, tai įmaišiau truputį aguonų. Bandeles kepiau iš dviejų normų, tai išėjo pusantros skardos.
Autorius: Jolanta
INGREDIENTAI:
3 valgomieji šaukštai cukraus
200 gramų kvietinių miltų
75 mililitrai vandens (šiltas)
75 mililitrai grietinėlės (35 proc.)
šiek tiek druskos
5 gramai mielių (sausos)
2 valgomieji šaukštai sezamo sėklų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Labai minkštos,kvapnios...greit pasidaro ir taip pat greit jų nelieka....iškeptas ir atvėsusias sudėjau į dėžutę, joje minkštos išliko 3 dienas...
Į drungną grietinėlės ir vandens mišinį supilame cukrų ir mieles, maišant ištirpiname. Sumaišome miltus, sezamų sėklas ir druską. Palengva supilame vandens ir grietinėlės mišinį. Išminkome ir paliekame šiltai pakilti apie 1 val. Iš pakilusios tešlos suformuojame apvalius kamuoliukus, dedame į skardą išklotą kepimo popieriumi, paspaudžiame šiek tiek ir kepame 180-190 karštumo orkaitėje ~10-15 min. Į bandeles gražu įmaišyti ir juodų sezamo sėklų,aš jų neturėjau, tai įmaišiau truputį aguonų. Bandeles kepiau iš dviejų normų, tai išėjo pusantros skardos.