INGREDIENTAI:
- šiek tiek juodųjų pipirų (malti ir grūdeliais)
- 6 vienetai laurų lapų
- 2 vienetai morkų
- 4 valgomieji šaukštai garstyčių
- 2 vienetai svogūnų
- 1 kilogramas menkių (filė)
- 150 mililitrų acto
- 300 mililitrų majonezo
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Į 3 litrus vandens supilti actą, pipirų grūdelius, lauro lapus, druską ir 5 minutes pavirinti. Sudėti menkę, 10-15 minučių pavirti. Žuvį išimti, atvėsinti ir sutrinti šakute.
Pasūdytame vandenyje išvirti ir atvėsinti nuskustas morkas. Morkas ir svogūnus sutarkuoti.
Viską sumaišyti, įdėti majonezo, 2 šaukštus acto, garstyčias, pagal skonį juodųjų pipirų ir druskos, gerai išmaišyti.
Palaikyti šaldytuve 24 valandas, valgoma su bandelėmis ar rageliais.
REKLAMA