Menkę atšildžiau kambario temperatūroje, dėjau į garų puodą ir viriau ant garų apie 10 - 15 min. Cukinijas gaminau ant specialaus elektrinio grilio, bet tiems, kurie jo neturi, siūlau kepti jas keptuvėje (keli lašai aliejaus ir jokių prieskonių, kol neišimsite iš keptuvės). Garnyrui kuskusą užpyliau verdančiu vandeniu ir palikau stovėti 15 minučių (kuskuso receptas būna ant pakelio). Tuomet sudėjau pagamintą kuskusą į standartinę pyragėlių formelę ir palikau dar 5 minutėms truputį atšalti. Padažui sumaišiau 50 g krevečių skysčio, grietinėlę, majonezą, pomidorų padažą bei prieskonines žoleles ir prieskonius. Viską sudėjus į mažą puodą, trumpam užviriau. Palaukiau tik kol užvirs ir nuėmiau (kitaip išsiskirtų riebalai ir padažas labai patamsėtų). Papuošimui naudojau šaldytas krevetes, pomidorus bei petražoles. Šaldytas krevetes (atšildytas kambario temperatūroje) apipyliau verdančiu vandeniu ir palikau 10 minučių. Išėmus žuvį iš garų puodo sudėjau į lėkštę ant salotų lapų. Šalia iš formelės išverčiau kuskusą. Žuvį apdėliojau keptomis cukinijomis, virtomis krevetėmis, vyšniniais pomidorais, petražolėmis bei apliejau padažu. P. S. Prieskonius pagal skonį dėkite tik ant iškeptų produktų!!! Nepaprastai skanu!
Autorius: Monika
INGREDIENTAI:
šiek tiek bazilikų
šiek tiek imbierų (maltas)
šiek tiek juodųjų pipirų (citrininiai)
šiek tiek krapų
šiek tiek petražolių
4 vienetai pomidorų pastos (vyšiniai)
1 vienetas menkių (filė)
50 gramų majonezo
100 gramų pomidorų padažo
50 gramų grietinėlės
4 vienetai krevečių be kevalo
šiek tiek prieskonių
1 vienetas cukinijos
1 vienetas kuskuso (pakelis)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Menkę atšildžiau kambario temperatūroje, dėjau į garų puodą ir viriau ant garų apie 10 - 15 min. Cukinijas gaminau ant specialaus elektrinio grilio, bet tiems, kurie jo neturi, siūlau kepti jas keptuvėje (keli lašai aliejaus ir jokių prieskonių, kol neišimsite iš keptuvės). Garnyrui kuskusą užpyliau verdančiu vandeniu ir palikau stovėti 15 minučių (kuskuso receptas būna ant pakelio). Tuomet sudėjau pagamintą kuskusą į standartinę pyragėlių formelę ir palikau dar 5 minutėms truputį atšalti. Padažui sumaišiau 50 g krevečių skysčio, grietinėlę, majonezą, pomidorų padažą bei prieskonines žoleles ir prieskonius. Viską sudėjus į mažą puodą, trumpam užviriau. Palaukiau tik kol užvirs ir nuėmiau (kitaip išsiskirtų riebalai ir padažas labai patamsėtų). Papuošimui naudojau šaldytas krevetes, pomidorus bei petražoles. Šaldytas krevetes (atšildytas kambario temperatūroje) apipyliau verdančiu vandeniu ir palikau 10 minučių. Išėmus žuvį iš garų puodo sudėjau į lėkštę ant salotų lapų. Šalia iš formelės išverčiau kuskusą. Žuvį apdėliojau keptomis cukinijomis, virtomis krevetėmis, vyšniniais pomidorais, petražolėmis bei apliejau padažu. P. S. Prieskonius pagal skonį dėkite tik ant iškeptų produktų!!! Nepaprastai skanu!