• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • 1 vienetas citrinų
  • šiek tiek juodųjų pipirų (malti)
  • 2 vienetai laurų lapų
  • šiek tiek petražolių
  • 50 gramų salierų (šaknis)
  • 1 vienetas svogūnų
  • 1 valgomasis šaukštas kvietinių miltų
  • 1 vienetas menkių (neišdarinėta)
  • 180 mililitrų baltojo vyno (sausas)
  • 200 mililitrų vandens
  • 200 mililitrų grietinėlės
  • šiek tiek druskos
  • šiek tiek aliejaus (kepimui)
  • 1 valgomasis šaukštas sviesto

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Menkę išdarinėti, supjaustyti gabaliukais. Iš galvos, uodegos, vyno, vandens, svogūno, saliero šaknies, laurų lapų ir petražolių išvirti stiprų sultinį, pagal skonį įdėti druskos. Nedideliame kiekyje sultinio išvirti menkės kepenis, ikrus/pienius. Sultinį perkošti. Jame ne daugiau kaip 15 minučių pavirinti supjaustytos menkės gabaliukus, išgriebti, padėti šiltai.
    Sultinį dar kartą perkošti, supilti miltus, išmaišytus grietinėlėje, išspaustas citrinos sultis ir pavirinti, kol truputį sutirštės. Pagal skonį įdėti druskos ir juodųjų pipirų.
    Menkės gabaliukus, virtas kepenis ir ikrus/pienius patiekti su virtom bulvėm, aplietus padažu, papuošti paskrudintom baltos duonos riekelėm, žalumynais, citrinos griežinėliais.
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų